jueves, 29 de diciembre de 2016

8 PLANS "LOW COST" AMB INFANTS PER COMENÇAR L'ANY

Avui vos proposam 8 idees low cost per fer aquests dies en família després de la ressaca nadalenca i d'una setmana d'excessos. Per a tots aquells adults que arriben saturats a aquest cap d'any, pensau que val la pena pels més petits de la casa, que facem un darrer esforç i els hi brindem unes experiències memorables i per a les que, no fa falta acudir al consumisme excessiu d'aquestes dates.

Per norma general, recordam més i millor, moments que coses, especialment si les associem a persones que estimam: aquell dia especial amb el padrí, aquell pastís que vam cuinar amb la padrina, el dia al parc amb els cosins, quan va venir a casa el meu amic o la meva amiga...

Per allunyar-nos un poc de la "comoditat" del comprar coses per suplir mancances emocionals, temps de mala qualitat o per evitar la frustració que sentim com a pares per viure en una societat que té un ritme endiablat, vos presentam aquestes 8 alternatives (una per a cada un dels 8 primers dies del 2017), que no només beneficiaran a la vostra economia familiar, sino que milloraran els llaços d'unió de la vostra família.

1.  Obrir aquell joc que tant vos agrada i al que mai jugau

Jocs de taula, jocs populars i una idea pels més atrevits: dissenya el teu propi joc. Inventa o adapta les regles d'un que ja existeix per convertir-lo en un de nou. Quant més faci una jugueta menys farà el cervell. Creativitat al poder! Recordau deixar clares les normes abans de començar per tal d'evitar confusions innecesàries...

2. Sortir d'excursió

Sempre que acompanyi el clima, és una bona opció per conèixer el nostre entorn natural. No fa falta dissenyar rutes complexes. El simple fet de sortir de la ciutat i anar al camp, té beneficis demostrats per a la nostra salut. Si a més a més es fa acompanyats de nins, es converteix en una gran aventura. Qualque adult no recorda, per exemple, la primera vegada que va anar a veure la neu? Moment memorable. Màgic!


3. Cuinar

Master Chef Junior! Un pastís per berenar, un plat pel dinar o preparar un sopar especial. Qualsevol excusa serveix per poder reunir a grans i petits a una cuina. A més a més ens serveix per treballar en equip; coordinar als diferents membres de la cuina, treball en cadena, formar part d'un conjunt i d'un procés... Sense adonar-nos, dissenyam una rutina amb estratègies de treball cooperatiu dins un ordre, amb un repte i un temps per fer-ho. El més important? Que després ens tornam a reunir per tastar la nostra creació. Nyam, nyam!



4. Mirar una pel·lícula

Qui dels infants de la dècada dels 90 no relaciona vacances de Nadal amb la peli "Solo en casa"? Sense sortir de casa, o aprofitant qualque estrena que ens faci il·lusió veure en família al cinema, podem passar un horabaixa divertit i diferent. El que no poden faltar són les crispetes i llepolies!

5. Passeig per la ciutat per anar a veure la cavalcada del Reis 

Aprofita per visitar la teva ciutat d'una forma diferent i visita també la decoració del carrer i les llums de Nadal, els mercats artesanals, els betlems... Consulta la web del teu ajuntament per poder fer un passeig carregat d'esperit nadalenc.


6. Fer espai als nous juguetes que arribaran 

No tan sol és pràctic i necessari, també podreu conscienciar als més petits de la importància que té ser un ciutadà solidari al nostre temps. Amb les juguetes que ja no feim servir, podem fer una recollida familiar per dur-les a cualque llar d'infants, dur-les a l'escola, donar-les a ONGs o fer intercanvis amb els amics del barri. Hi ha molta més felicitat quan donam que quan rebem i, si això ho acostumen a veure els infants petits, segurament es convertiran en persones vàlides per a la societat.


7. Taller de manualitats

L'objectiu és passar una estona en família. El tema i la tècnica és el menys important. Això sí, s'ha d'adaptar a l'edat dels nins. Dibuix, pintura, construcció, papiroflèxia... Es pot fer, com la cuina, en equip (treball en cadena o com a part d'un procés), o mitjançant el que es coneix com a "mentoring". Qui domina una disciplina, fa de mentor i presta els seus coneixements i experiència als altres. 


8. Llegir un conte

La lectura mai ha de fer-se per obligació. Llegir per llegir no dona plaer. així que si veis que no hi ha moltes ganes de llegir, un adult (la figura dels padrins és primordial), poden contar històries, llegir un conte o explicar com vivien ells quan eren més petits. Les persones majors són una font de sabiduria inesgotable.


BONUS TRACK

Podeu començar descarregant les imatges sense color d'aquest post i començar així a utilitzar el vostre temps pintant com uns artistes. L'equip MAYMES creacions vos desitja unes bones festes i un feliç any nou! I que tots els vostres somnis, un dia, siguin part de la vostra vida!



Hoy os proponemos 8 ideas low cost para hacer estos días en familia después de la resaca navideña y de una semana de excesos. Para todos aquellos adultos que llegan saturados a este final de año, pensad que vale la pena por los más peques de la casa, que hagamos un último esfuerzo y les brindemos unas experiencias memorables y para las que, no hace falta acudir al consumismo excesivo de estas fechas.
Por normal general, recordamos más y mejor, momentos que cosas, especialmente si los asociamos a personas que queremos: aquel día especial con el abuelo, aquella tarta que cocinamos con la abuela, el día de parque con los primos, cuando vino a casa mi amigo/a...
Para alejarnos un poco de la "comodidad" del comprar cosas para suplir carencias emocionales, tiempo de mala calidad o para evitar la frustración que sentimos como padres por vivir en una sociedad que tiene un ritmo endiablado, os presentamos estas 8 alternativas (una para cada uno de los primeros 8 días del 2017), que no solo beneficiarán a vuestra economía familiar, sino que mejorarán los lazos de unión de vuestra familia.
1.  Abrir aquel juego que tanto os gusta y al que nunca jugáis
Juegos de mesa, juegos populares y una idea para los más atrevidos: diseña tu propio juego. Inventa o adapta las reglas de uno que ya exista para convertirlo en uno nuevo. Cuanto más haga un juguete menos hará el cerebro. ¡Creatividad al poder! Recordad dejar claras las normas antes de comenzar para evitar confusiones innecesarias...
2. Salir de excursión
Siempre que acompañe el clima, es una buena opción para conocer nuestro entorno natural. No hace falta diseñar rutas complejas. El simple hecho de salir de la ciudad e ir al campo, tiene beneficios demostrados para nuestra salud. Si además se hace acompañados de niños, se convierte en una gran aventura. ¿Algún adulto no recuerda, por ejemplo, la primera vez que fue a ver la nieve? Momento memorable. ¡Mágico!
3. Cocinar
¡Máster Chef Junior! Un pastel para merendar, un plato para la comida o preparar una cena especial. Cualquier excusa sirve para poder reunir a grandes y pequeños en una cocina. Además nos sirve para trabajar en equipo; coordinar a los diferentes miembros de la cocina, trabajo en cadena, formar parte de un conjunto y de un proceso... Sin darnos cuenta, diseñamos una rutina con estrategias de trabajo cooperativo dentro de un orden, con un reto y un tiempo para hacerlo. ¿Lo más importante? Que después nos volvemos a reunir para probar nuestra creación. ¡Ñam, ñam!
4. Mirar una película
¿Qué niño de la década de los 90 no relaciona vacaciones de Navidad con la peli "Solo en casa"? Sin salir de casa, o aprovechando algún estreno que nos haga ilusión ver en familia en el cine, podemos pasar una tarde divertida y diferente. ¡Lo que no pueden faltar son las palomitas y las chucherías!
5. Paseo por la ciudad para ir a ver la cabalgata de los Reyes 
Aprovecha para visitar tu ciudad de una forma diferente y visita también la decoración de la calle y las luces de Navidad, los mercados artesanales, los belenes... Consulta la web de tu ayuntamiento para poder dar un paseo cargado de espíritu navideño. 
6. Hacer espacio a los nuevos juguetes que llegarán 
No tan solo es práctico y necesario, también podréis concienciar a los más pequeños de la importancia que tiene ser un ciudadano solidario en nuestro tiempo. Con los juguetes que ya no usamos, podemos hacer una recogida familiar para llevarlos a algún hogar de niños, llevarlos a la escuela, donarlos a ONGs o hacer intercambios con los amigos del barrio. Hay mucha más felicidad cuando damos que cuando recibimos y, si esto lo acostumbran a ver los niños pequeño, seguramente se convertirán en personas válidas para la sociedad.
7. Taller de manualidades
El objetivo es pasar un rato en familia. El tema y la técnica es lo menos importante. Eso sí, se ha de adaptar a la edad de los niños. Dibujo, pintura, construcción, papiroflexia... Se puede hacer, como la cocina, en equipo (trabajo en cadena o como parte de un proceso), o mediante lo que se conoce como "mentoring". Quien domina una disciplina, hace de mentor y presta sus conocimientos y experiencia a los otros. 
8. Leer un cuento
La lectura nunca debe hacerse por obligación. Leer por leer no da placer. así que si veis que no hay muchas ganas de leer, un adulto (la figura de los abuelos es primordial), pueden contar historias, leer un cuento o explicar como vivían ellos cuando eran más pequeños. Las personas mayores son una fuente de sabiduría inagotable. 
BONUS TRACK. Podéis comenzar descargando las imágenes sin color de este post y empezar así a utilizar vuestro tiempo pintando como unos artistas. ¡El equipo de MAYMES creacions os desea unas buenas fiestas y un feliz año nuevo! ¡Y que todos vuestros sueños, un día, sean parte de vuestra vida!

No hay comentarios:

Publicar un comentario